Uluslararası Standardizasyon Zirvesine Katılım Sağladık

14.10.2019

Koordinatörlüğümüz, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanı ile Türk Standardları Enstitüsü tarafından yürütülen “Standardizasyon Sisteminin Geliştirilmesi ve Farkındalığın Artırılmasına Yönelik Teknik Yardım Projesi” kapsamında 14 Ekim Dünya Standartlar Günü münasebetiyle İstanbul Swissotel The Bosphorus’ta düzenlenen “Uluslararası Standardizasyon Zirvesi”ne katılım sağladı.

Zirveye, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Christian Berger, ISO Başkanı John Walter, CENELEC Başkanı Dany Sturtewagen, IQNet Başkanı Alex Stoıchıtoı, TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Merkezi Finans ve İhale Kurumu Başkanı Dr. Hakan Ertürk, SMIIC Genel Sekreteri İhsan Övüt ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Vekili Ali Kopuz ile çok sayıda davetli katıldı.

“Standartlara Yön Ver” temasıyla düzenlenen zirvede, Türkiye’nin standartları belirleyen bir ülke olması için ayna komite ve bu komitelerdeki üye sayısının, uluslararası komitelerdeki temsil oranının arttırılması gerektiği önemle vurgulandı.

“Standardizasyon Sisteminin Geliştirilmesi ve Farkındalığın Artırılmasına Yönelik Teknik Yardım Projesi”nin standardizasyon çalışmalarına çağdaş ve profesyonel bir yaklaşım getirecek yeni bir sistemin kurulması yoluyla Türkiye’deki standardizasyon sistemini ülke geneline yayarak etkinliğini, verimliliğini ve paydaş katılımını iyileştirerek standardizasyon konusunda kamuoyu bilincini oluşturmayı hedeflediği belirtildi.

DİLEK, ŞİKAYET TALEP FORMU
TALEP SORGULA