Kurum İç Değerlendirmesi Hakkında

Üniversitemizde iki ayrı şekilde yürütülmekte olan Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) kurumsal akreditasyon ölçütlerine ilişkin çalışmalar ile TSE ISO EN 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları birleştirilerek birbiriyle uyumlu hale getirilmiştir. Bu doğrultuda YÖKAK'ın “Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzu Sürüm 3.0” ve “TSE ISO EN 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi” İç Tetkik faaliyetleri kapsamında Bölüm/Program Öz Değerlendirme çalışmasının yapılmasına karar verilmiştir.

Bölüm/Program Öz Değerlendirme Raporu, online form aracılığıyla doldurulacak ve kanıt dokümanlar da bu form aracılığıyla toplanacaktır. Online form ile iletilen bilgi ve kanıtlar, Kalite Komisyonu tarafından incelendikten/değerlendirildikten sonra üniversitemizin Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) hazırlanacaktır. KİDR, üniversite senatosunda onaylandıktan sonra kalite.fsm.edu.tr adresi üzerinden ilan edilecektir.

Yukarıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda öz değerlendirme sorularının online form üzerinden kanıtlarıyla birlikte 14.02.2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yanıtlanması gerekmektedir.

Online Formu doldurmak için tıklayınız.

Öz Değerlendirme Çalışmasıyla İlgili Önemli Hususlar

• Bu rapor, her akademik birimin İç Tetkik Raporu mahiyetindedir.
  • İstenen bilgi ve evrakların, 01.01.2021-31.12.2021 tarihleri arasında olması gerekmektedir.
  • Eğitim öğretime yeni başlayan bölümler, bu çalışmaya dahil değildir.
  • Kanıtlara yüklenen verilerin “Kişisel Verilerin Korunması Kanununa” uygun formatta olması gerekmektedir.
  • Kanıt yüklerken, tüm belgeyi yüklemek yerine yanıt için gerekli olan ilgili sayfayı/sayfaları ekleyiniz.
  • Kanıt doküman yüklerken dosyaların pdf formatında olması gerekmektedir (Özel durumlar için farklı dosya türlerine izin verilmiştir).
  • Formda yer alan sorular farklı günlerde cevaplanabilir. Tamamlanmamış form üzerindeki bilgiler otomatik kaydedilmektedir.
  • Gönderilen yanıtlarda, sonradan değişiklik yapılabilmektedir.
  • Online formda iletilen bilgi ve belgelerin basılı kopyası istenmemektedir.

Sorularınız için:

E-mail: kalite@fsm.edu.tr